fbpx
Сьогодні
14:01 31 Гру 2018

Кирил погрожує Варфоломію "страшним судом" за томос Україні

Глава Російської православної церкви Кирил закликав вселенського патріарха Варфоломія відмовити новій українській церкві в автокефалії, за що пообіцяв благословення від УПЦ МП, інакше – Страшний суд.

Про це йдеться в його посланні Варфоломію, повідомляє сайт РПЦ.

"Відступіться зараз від спілкування з розкольниками, відмовтеся від участі в політичній авантюрі їхньої легалізації. І тоді справжня Православна церква України на чолі з блаженнішим митрополитом Київським і всієї України Онуфрієм благословить Вас, а історія збереже пам'ять про Вас в числі тих святителів Константинопольського Престолу, хто в найважчих політичних умовах зумів не упустити гідність Церкви та зберегти її єдність", – просить патріарх Кирило.

"Ще не пізно зупинитися", – наголосив він.

Якщо ж Варфоломій відмовиться виконувати його прохання, Кирило пригрозив наступним:

"Ви назавжди втратите можливість слугувати єднанню святих Божих Церков, перестанете бути Першим в православному світі, що налічує сотні мільйонів віруючих, а завдані Вами страждання православним українцям підуть за Вами на Страшний суд неупередженого Господа нашого і будуть свідчити перед Ним проти Вас".

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: