fbpx
Сьогодні
21:20 30 Гру 2018

Вчені "запхнули" рибу у віртуальну реальність, щоб вивчити її поведінку

Вчені з Технологічного інституту Нью-Джерсі (NJIT) вивчили поведінку риби-ножа, помістивши її в систему доповненої реальності.

Як повідомляє TechCrunch, біологи хотіли зрозуміти, як VR-може обдурити реакцію риби, щоб вивчити її механізми реагування на небезпеки.

Риба-ніж на дні океану постійно переміщається з одного укриття до іншого. Дослідники хотіли зрозуміти, як працює система реагування риби на небезпеку і чому вона знаходить укриття. При цьому на рибі не було гарнітури, проте вчені змоделювали умови морського дна в VR-трубі.

За словами вчених, рибу помістили в трубу, після чого синхронізували її рух з очима риби. Поки риба плавала вперед і назад, дослідники спостерігали за рибою і намагалися зрозуміти, чи зможе тварина дізнатися про нереальність того, що відбувається, бо її прихисток постійно відсувався від неї.

"Це, мабуть, перше дослідження, в якому доповнена реальність використовувалася для дослідження в реальному часі реакції тварин на рух навколишнього середовища", – каже Ерік Фортуна, доцент NJIT.

При цьому в системі була лазівка, яка б дозволила рибі таки доплисти до прихистку. Для цього їй потрібно було зробити кілька дій, що повторюються. В кінці експерименту рибі вдалося дістатися до прихистку, при цьому група вчених упевнена, що тварина розуміла нереальність того, що відбувається.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: