fbpx
Сьогодні
12:10 30 Гру 2018

Названо новини, які привернули найбільше читачів в 2018 році

Чемпіонат світу з футболу-2018, який пройшов в Росії, вибори до конгресу США та королівське весілля Принца Гаррі і Меган Маркл у 2018 році привернули чи не найбільше уваги читачів у світі.

Про це пише УНН з посиланням на The Economist.

Видання посилається на дані компанії з розвідки контенту Chartbeat, яка відстежує активність читачів новинних статей.

Дані Chartbeat охоплюють близько 5000 видавців, половина з яких знаходиться в англомовних країнах, і близько чверті в Європі. Фірма надала дані щодо аудиторії близько 3 млн статей, що охоплюють 33 теми.

Так, серед визначних подій 2018 року, королівське весілля акторки Меган Маркл і принца Гаррі привернуло найбільше уваги протягом одного дня: люди навколо світу витратили близько 1,1 мільйона годин на читання статей у день весілля. Ще одна зворушлива історія – порятунок юних футболістів з печери в Таїланді – залучила читачів загалом на 3,4 млн годин.

Найчастіше, однак, найпопулярніші новини мали негативний відтінок. Раптові трагедії, такі як вбивство Джамала Хашкаджі, масова стрілянина в школі Паркленда, штат Флорида, і обвалення моста в Генуї в серпні, отримали вцілому 12 мільйонів годин уваги читачів.

Бізнес-історії отримали менше уваги. Водночас скандал через історію з Facebook та Cambridge Analytica утримав читачів на 3 млн годин. Крім того, Ілон Маск, засновник Tesla і SpaceX, отримав 7 мільйонів годин уваги цього року, коли йому пред'явили позов за шахрайство з цінними паперами.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: