fbpx
Сьогодні
15:13 30 Гру 2018

Космічні скарби: вчені знайшли планети із коштовного каміння

Астрономи знайшли космічні "скрині скарбів" – це новий клас планет, що містять дуже багато елементів, з яких складаються сапфіри і рубіни.

Як пише Science Alert, можливо, вони блискучі.

На даний момент вчені знайшли тільки три планети, на яких імовірно багато коштовностей. Перша – HD 219134 b, знаходиться в 21 світловому році від Землі, в сузір'ї Кассіопеї. Друга планета 55 Cancri e і розташована на відстані 41-го світлового року. Третя, WASP-47 e, найбільш віддалена – в 870 світлових роках від нашої планети.

Всі три планети належать до типу суперземель — щільні планети, як Земля і Марс, з високою часткою каменів, металів або їх поєднань, тільки значно більші (але все ж менші за Нептун).

Ця вибірка відрізняється тим, що планети обертаються навколо місця свого утворення і мають зовсім інший склад ніж у планет Сонячної системи. Наприклад, ядро ​​Землі складається з залізо-нікелевого сплаву, а ядра цих планет багаті кальцієм і алюмінієм. Це у багато разів збільшує ймовірність того, що в них міститься багато сапфірів і рубінів, утворених з оксиду алюмінію.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: