fbpx
Сьогодні
16:57 30 Гру 2018

Глава УГКЦ закликав не ставити на Новий рік та Різдво живі ялинки

Фото Еспресо TV

Патріарх Святослав (Шевчук) звернувся до єпископів УГКЦ з проханням відмовитися від встановлення в домівках з нагоди Нового року та свята Різдва Христового живих ялинок, які часто зрубують у браконьєрський спосіб.

Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

Уже третій рік поспіль в Україні проводиться безтермінова акція "Посади дерево миру", яку започаткувало Бюро УГКЦ із питань екології за підтримки Мінприроди, нагадав Патріарх Святослав.

Її мета – привернути увагу громадськості до екологічних проблем, спричинених війною на Сході України, а також єднання в молитві за мир та об'єднання зусиль для збереження і примноження природної спадщини Творця.

"Напередодні Нового року та Різдва Христового в Україні, навіть за найбільш скромною статистикою, зрубують понад мільйон хвойних дерев (з яких більше половини – у браконьєрський спосіб). Значну частину з цих дерев, на жаль, можна побачити у різдвяний час у наших храмах", – йдеться у повідомленні УГКЦ.

Водночас єпископам пропонують альтернативу зрубаним ялинкам – живі хвойні дерева, висаджені поблизу церков та шкіл.

"Бюро УГКЦ з питань екології просить благословити і підтримати на загальноцерковному, єпархіальному, деканальному та парафіяльному рівнях його ініціативу щодо висадження біля наших храмів хвойних дерев – символу миру з Богом Творцем і всім Його створінням. Мінприроди готове підтримати здійснення цієї ініціативи в рамках подальшого розвитку Всеукраїнської безтермінової екологічної акції "Посади дерево миру", надаючи саджанці відповідних хвойних дерев, які Бюро УГКЦ з питань екології буде пропонувати душпастирям для висадки біля храмів через Міжєпархіальну екологічну мережу УГКЦ (єпархіальних та екзархальних екореферентів)", – повідомляється у заклику-посланні.

У документі зазначається, що така акція плекає нову християнську та суспільну культуру екологічної відповідальності щодо збереження і примноження природної спадщини.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: