fbpx
Сьогодні
09:56 30 Гру 2018

Без картоплі: Супрун радить українцям замінити традиційний новорічний гарнір

Виконувач обов'язків глави МОЗ Уляна Супрун розповіла, як зробити традиційне новорічне застілля більш здоровим, але не менш смачним та святковим.

Традиційно за столом української сім'ї можна побачити пюре або печеню. Картопля не шкідлива, але пюре на молоці чи сметані — це зайві калорії, важкість у шлунку, пише Супрун на своїй сторінці у Facebook.

Замінити таку страву може зелений горошок, його не треба ані чистити, ані різати — просто потушкуйте. Також печений гарбуз смакуватиме до всього жирного за столом.

Ще можна обрати запечені чи потушковані селеру, моркву і пастернак — у них мало калорій, корисна клітковина й просте приготування.

"За святковим столом не забувайте запивати їжу водою, коли хочеться запити. Не алкоголем, не кавою і не солодкими газованими напоями! Лише вода, або чай чи трав'яний чай допоможуть нам здобути потрібну рідину, і не привнесуть зайвого, наприклад, цукрів, або не викличуть передчасну евакуацію їжі зі шлунка", – наголосила в.о. глави МОЗ.

Крім того, Супрун радить відмовитися від алкоголю, бо не існує безпечної дози взагалі. Обирайте червоне вино — в ньому, на відміну від коктейлів чи міцних напоїв, є хоч щось корисне, каже вона.

Щодо десертів, то виконувач обов'язків глави МОЗ радить не готувати торти з кремами, а обрати здоровішу альтернативу – сирник, ягідне желе, банановий мус, домашнє імбирне печиво або печені яблука та груші.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: