fbpx
Сьогодні
13:14 29 Гру 2018

В Україні до 2030 року з’являться електрозарядки на всіх парковках

Фото Reuters

У нових змінах до державних будівельних норм (ДБН) передбачено обов'язкове облаштування електричними зарядними пристроями не менше 5% машиномісць у громадських гаражах та автостоянках.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе, інформує прес-служба Мінрегіонбуду.

"Ілон Маск анонсував появу в Україні швидкісних електрозарядок Tesla Supercharger для електромобілів вже в 2019 році. Думаю, що в наступні роки кількість електромашин зросте в рази. І в усьому світі, і в Україні теж. Тому зараз ми вже прописали у змінах до ДБН щодо автостоянок норму обов'язкового встановлення електрозарядок. Зараз плануємо передбачити обладнання електрозарядними приладами не менше 5% машиномісць на всіх парковках, з поступовим збільшенням цієї норми", – зазначив він.

Парцхаладзе додав, що у планах – оснащення електрозарядками до 2030 року усіх 100% машиномісць.

Зміни до ДБН В.2.3.-15:2007 "Автостоянки і гаражі для легкових автомобілів" вже затверджені та наберуть чинності орієнтовно через 3 місяці після офіційного опублікування.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Авто

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: