fbpx
Сьогодні
20:16 29 Гру 2018

В Україні буде створено єдиний орган із управління відходами

В Україні передбачено створення єдиного органу виконавчої влади, який регулюватиме сферу управління відходами та створення належної інфраструктури для поводження з ними.

Про це заявив міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак, повідомляє Урядовий портал.

Створення такого органу передбачено ухваленою урядом Стратегією управління відходами.

За словами Семерака, вже на початку 2019 року Кабінет міністрів має розглянути розроблений Національний план з її реалізації.

"Ми підготували Національний план управління відходами. Він пройшов погодження з іншими органами виконавчої влади. Розраховуємо, що уряд розгляне та підтримує його у перші місяці нового року. Саме цей документ передбачає ряд комплексних заходів. Зокрема, створення єдиного органу, який відповідатиме за сферу управління відходами", – розповів Семерак.

Водночас він наголосив, що для його створення має бути ухвалено необхідне секторальне законодавство, яке дозволить запровадити в Україні нову модель управління відходами, що передбачає мінімізацію відходів та їх повторне використання.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: