fbpx
Сьогодні
12:32 29 Гру 2018

В іспанському місті зросла народжуваність після того, як вулиці зробили пішохідними

Фото CityLab

У 2000 році вулиці іспанського міста Понтеведра, що у північно-західному регіоні Галіція, почали робити пішохідними. Історичний центр міста став привітнішим для дітей. Також місто запрошувало молоді сім'ї з усієї північно-західної частини Іспанії, щоб вони могли поселитися в місті.

У місті розширили пішохідну зону у центрі та на околицях. Загалом площа пішохідних шляхів в місті становить 669 000 квадратних метрів. Використання автомобілів у місті скоротили на 77%, а викиди СО2 скоротились на 66%. Також знизився рівень злочинності. У 2010 році Понтеведра досягла найнижчого рівня злочинності за десять років, зафіксовано 34 правопорушення на 1000 громадян, а в минулому 2017 році досягли нового рівня у 27 правопорушень на 1000 громадян.

За рахунок цих змін, в останнє десятиліття в Понтеведрі спостерігається найбільший рівень народжуваності в регіоні. Оскільки місто стало дружнім до дітей та батьків у 2000-х році, кількість жителів міста віком від 0 до 14 років зросла на 8%. В інших містах Галіції народжуваність зросла на 2-3%.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: