fbpx
Сьогодні
19:18 29 Гру 2018

Полторак розповів, скільки з 1 січня зароблятимуть військові

Міністр оборони Степан Полторак підписав наказ про підвищення з 1 січня 2019 року грошового забезпечення військових.

Про це повідомляє офіційний сайт Міністерства оборони.

"Я вчора підписав наказ, відповідно до якого ми з 1 січня 2019 року підвищуємо грошове забезпечення військовослужбовців ЗС України, в тому числі Сухопутних військ", – сказав Полторак під час робочої поїздки до Харківської області.

За словами міністра, у 2019 році командир бригади, який раніше отримував 17 -18 тис. грн, отримуватиме майже 26 тис. грн, командир батальйону замість 14 тис. отримуватиме 19-23 тис. грн, а грошове забезпечення командира роти становитиме 16 тис. грн замість 12 тис., які йому нараховуються нині.

Полторак також навів приклад того, як зросло грошове утримання українських воїнів за останні кілька років. Якщо у 2014 році мінімальне грошове утримання солдата-контрактника становило лише 600 грн, то у 2018 році ця сума нараховувала вже понад 7 тис.

"У наступному 2019 році військовослужбовці військової служби за контрактом отримуватимуть більше 10 тис. грн", – сказав Полторак. Також він наголосив, що мінімальне грошове забезпечення військовослужбовців, які виконують завдання в районі проведення операції Об'єднаних сил, становитиме понад 20 тис. грн.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: