fbpx
Сьогодні
12:09 29 Гру 2018

Міносвіти затвердило умови прийому до ЗВО на 2019 рік

Міністерство освіти та науки України розробило та затвердило нові правила прийому до ЗВО.

Про це повідомляє прес-центр Міносвіти.

Зміни торкнулися ЗНО з іноземної мови, сертифікат якого буде дійсний лише за 2018 та 2019 роки.

Незначні зміни також є в переліку конкурсних предметів за окремими спеціальностями. Це, зокрема, "Середня освіта (фізика)", "Професійна освіта (Охорона праці)" та інші. У більшості випадків посилено роль знань із математики та фізики.

Як і торік, вступники можуть подати 7 заяв на 4 спеціальності.

З 2019 року запрацює механізм першочергового зарахування у медичні та педагогічні виші для тих вступників, які готові після закінчення навчання працювати в селах.

Для вступу на спеціальності "Право", "Публічне управління та адміністрування", "Міжнародні відносини", "Міжнародні економічні відносини", "Міжнародне право" "Фармація, промислова фармація" встановлено мінімальну кількість балів, яка необхідна для подачі документів – 130 балів.

Важливо, що з наступного року пільги будуть поширені на всіх вступників категорії "учасників бойових дій", а не лише на тих, хто брав участь в АТО/ООС, як було раніше.

Реєстрація електронних кабінетів та завантаження до них документів починається 1 липня, а прийом заяв та документів – 10 липня. Закінчується подання заяв о 18:00 22 липня – для тих, хто вступає лише за сертифікатами ЗНО, 18:00 16 липня – для осіб, які вступають на основі співбесіди, вступних іспитів або творчих конкурсів.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: