fbpx
Сьогодні
11:49 28 Гру 2018

Супрун розповіла, як вберегти себе від похмілля та швидкого сп'яніння

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун дала кілька порад як без наслідків провести свята.

Про це вона написала у Facebook.

Один з поширених лайфхаків, аби вберегтися від похмілля та швидкого сп'яніння в святковий період — з'їсти жменю активованого вугілля перед тим як пити.

"Ідея, що вугілля може зв'язуватися з алкоголем та перешкодити його потраплянню в кров — може виглядати логічно. Але жодних наукових доказів, щодо такого ефекту не існує", – переконує Супрун.

Вона говорить, що є клінічне дослідження, що навпаки вказує на відсутність будь-якого ефекту.

Учасники дослідження двічі вживали однакову дозу етанолу. Перед другим разом вони прийняли 60 грамів активованого вугілля, але концентрація алкоголю в крові залишилась така сама як і без нього.

"Тобто по суті вживання вугілля нічого не змінює", – говорить в.о. міністра.

За її словами, є більш дієві способи, як можна зменшити шкоду від вживання алкоголю:

  • Пийте воду. Алкоголь має сечогінний ефект, тому поповнювати водний баланс необхідно. Пиття води допоможе уникнути дегідратації та потенційно зменшити кількість випитого алкоголю.
  • Не пийте алкоголь на голодний шлунок.
  • Намагайтесь не змішувати алкоголь з газованими напоями. Алкоголь в поєднанні з ними швидше всмоктується в кров, тому можна й швидше сп'яніти.

"Пам'ятайте, що жодна пігулка не позбавить вас від наслідків надмірного вживання алкоголю. Перевірений спосіб, аби їх уникнути — їсти збалансовану їжу та не перебирати з кількістю алкоголю", – підсумувала Супрун.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: