fbpx
Сьогодні
16:04 28 Гру 2018

Меркель і Макрон вимагають від Росії звільнити українських моряків до Нового року

Лідери Франції та Німеччини вимагають від Росії звільнення полонених українських моряків.

Про це передає Reuters.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон вимагають, щоб Росія звільнила українських моряків, які були захоплені разом з їх кораблями у Керченській протоці.

"Ми вимагаємо безпечного, вільного і безперешкодного транзиту всіх суден через Керченську протоку і негайного і безумовного звільнення всіх незаконно затриманих українських моряків", – йдеться в спільній заяві Меркель і Макрона.

Вранці 25 листопада Росія заблокувала прохід в Керченську протоку українському буксиру "Яни Капу", а також катерам "Бердянськ" і "Нікополь", які здійснювали плановий перехід з Одеси в Маріуполь.

При виході з Керченської протоки російські кораблі відкрили прицільний вогонь по українським кораблям.

Росіяни захопили в полон 24 українських військовослужбовців. Троє з них отримали поранення.

Українців звинуватили в незаконному перетині кордону РФ (ч. 3 ст. 322 КК Росії, покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 6 років). Всі полонені були заарештовані так званим "судом" в Криму, після чого їх доставили до московських СІЗО "Лефортово" і "Матроська тиша".

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: