fbpx
Сьогодні
14:24 28 Гру 2018

Київ виконав більшість завдань НАТО, оцінка Альянсу безпрецедентно висока, - уряд

Північноатлантичний альянс передав оцінку виконання Річної національної програми (РНП) Україна-НАТО, яка є вищою за всі попередні роки.

Про це заявила віце-прем'єр з європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе на прес-конференції в Києві, передає "Європейська правда".

Климпуш-Цинцадзе наголосила, що остаточна оцінка з боку Альянса буде готова у січні наступного року, наразі сторони оперують даними за три квартали 2018 року.

"За результатами 9 місяців поточного року оцінка з нашого боку така: 51% завдань виконані і 45% знаходиться у стані виконання. Щодо решти 4% ще за підсумками третього кварталу було зрозуміло, що вони не будуть виконані і переносяться на 2019 рік", – розповіла вона.

Основна частина РНП і завдань у ньому стосується сектору безпеки та оборони.

При цьому, Климпуш-Цинцадзе уточнила, що взаємна оцінка з боку НАТО не містить цифрових показників, але загалом є позитивною.

"Оцінка альянсу є якісною, і містить опис по кожному напряму: тут ви виконали, тут потрібні такі і такі зусилля тощо. Оцінка від НАТО, яку ми отримали, суттєво позитивніша, ніж всі їхні оцінки, які були до того, у попередні роки", – заявила вона.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: