fbpx
Сьогодні
12:48 28 Гру 2018

Антимонопольний комітет не побачив монополізму ДТЕК Ахметова, хоча та видобуває 85% вугілля

Фото сайту Досьє

Антимонопольний комітет України вирішив, що компанія ДТЕК Ріната Ахметова не зловживає монопольним становищем на ринку генерації електроенергії.

Комітет проголосував за закриття справи проти компанії ДТЕК, передає Громадське.

Відповідно до висновку Антимонопольного комітету, компанія Ахметова не може зловживати монопольним становищем, оскільки ринок електроенергії в Україні наразі є зарегульованим.

"Відповідне рішення ухвалили на підставі дослідження ситуації на ринку протягом 2015-2017 років. За цей період компанія ДТЕК не могла зловживати монопольним становищем. Можливо, після запровадження ринку електроенергії дане рішення буде переглянуте", — повідомила представниця комітету.

Водночас, в Антимонопольному комітеті визнали, що компанія ДТЕК, як і державний Енергоатом, володіють певною ринковою владою, проте ці компанії на мають впливу на вартість електроенергії, адже ринок є регульованим і тариф визначається НКРЕКП.

Компанія ДТЕК — одна з найбільших енергетичних корпорацій у Східній Європі. Їй належить 9 з 15 українських теплоелектростанцій, а також 17 шахт та вугільнозбагачувальні комплекси. Загалом, компанія є фактичним монополістом на ринку генерації теплової електроенергії в Україні та видобуває близько 85% вугілля, яке використовують українські ТЕС.

Попереднє засідання Антимонопольного комітету у цій справі було зірване через те, що позивачі — НКРЕКП та Укренерго — не прибули на засідання.

У Антимонопольному комітеті тоді заявили, що розглядатимуть справу навіть без позивачів.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: