fbpx
Сьогодні
15:05 27 Гру 2018

У США можуть заборонити купляти техніку Huawei та ZTE, - Reuters

Вже наступного року китайським виробникам електроніки Huawei і ZTE можуть фактично закрити доступ на американський ринок.

Про таку можливість пише Reuters з посиланням на три джерела, знайомих з ситуацією.

Вони повідомили, що вже є проект указу, який містить припис Міністерства торгівлі США про заборону американським компаніям купувати обладнання у закордонних фірм, які представляють "значні ризики для національної безпеки".

Даний указ президента США ґрунтується на законі "Про економічні повноваження в разі міжнародних надзвичайних ситуацій", який дозволяє президенту Сполучених Штатів втручатися в питання торгівлі у відповідь на загрози для США.

Як відзначає Reuters, назва китайських компаній не буде фігурувати в указі, однак очікується, що в міністерстві торгівлі США документ будуть тлумачити не на користь Китаю, чим фактично внесуть низку його компаній до списку.

Остаточний текст документу поки не готовий.

На початку року американська розвідка запідозрила Huawei і ZTE в недобросовісних зв'язках з китайським урядом. У Вашингтоні вважають, що за допомогою обладнання компаній китайська влада може збирати дані, що представляють комерційний або військовий інтерес для Пекіна.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: