fbpx
Сьогодні
22:33 27 Гру 2018

Громада села на Хмельниччині звернулася до поліції через погрози РПЦ

Громада села Доброгорща на Хмельниччині звернулася до поліції через погрози з боку представників Московського патріархату.

Про це повідомив митрополит Хмельницький і Кам'янець-Подільський Антоній в ефірі Еспресо.TV.

"Насамперед громада там активна. Вони звернулися до правоохоронних органів і до управління у справах релігій. Всім відомо вже про ці погрози. Правоохоронні органи повідомлено, журналісти, принаймні місцеві, також повідомлені і пообіцяли бути в неділю на богослужінні. Я зателефонував священнику і громаді і заспокоїв їх", – сказав він.

Раніше повідомлялося, що представники Московського патріархату погрожують парафіянам Православної церкви України в селі Доброгорща.

Про це повідомив митрополит Хмельницький і Кам'янець-Подільський Антоній в Facebook.

"Зранку все село в сльозах – благочинний місцевий РПЦ Хмельницького р-ну телефонними дзвінками грубо шантажує релігійну громаду, яка перейшла до Помісної Церкви. З його слів озвучених вірянами в цю неділю з "групою" підтримки приїде служити Службу Божу і покаже всім і "… і самостійну Україну, і самостійну Церкву, і кузькіну мать заодно", – написав митрополит.

Ось тепер ЗМІ та відповідні органи допомагайте громаді в Доброгобщах! Зранку все село в сльозах – благочинний місцевий…

Posted by Anthony Makhota on Thursday, December 27, 2018

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: