fbpx
Сьогодні
15:06 26 Гру 2018

Україна введе нові санкції проти Росії, - президент

Україна розширить санкції стосовно Росії за псевдовибори на окупованому Донбасі та агресію на Азовському морі.

Про це президент Петро Порошенко заявив на засіданні Ради національної безпеки і оборони.

"В порядок денний засідання РНБО внесено проект рішення щодо застосування санкцій Україною за незаконне проведення виборів на окупованій території на сході нашої держави, за агресію проти нашої держави в Чорному морі, біля Керченської протоки", – сказав він.

За словами Порошенка санкції будуть введені проти тих, хто атакував наші кораблі, брав у полон моряків чи був причетний до незаконних судових процесів.

Президент зауважив, що санкції також буде введено проти підприємств, які протидіють Україні та забезпечують постачання до Збройних сил Росії.

Нагадаємо, у неділю, 25 листопада, українські військові кораблі здійснювали плановий перехід з порту Одеси до порту Маріуполь. Про свої наміри вони, відповідно до міжнародних норм, поінформували іншу сторону. Однак,замість того, аби забезпечити проходження Керченською протокою, російські диспетчери викликали кораблі ФСБ.

Невдовзі російські прикордонні кораблі атакували українські катери та взяли в полон 24 моряка.

25 грудня Росія розширила санкційний список проти України, до якого входять фізичні і юридичні особи.

Нові санкції зачіпають 245 громадян України, серед яких – політики, бізнесмени та громадські діячі.

Зокрема нові санкції поширюються на проросійських народних депутатів Олександра Вілкула, Вадима Новинського, Євгена Мураєва, Михайла Добкіна, а також на мера Одеси Геннадія Труханова.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: