fbpx
Сьогодні
16:33 25 Гру 2018

Підконтрольний Росії суд в Криму відмовив в апеляції 5 захопленим морякам

Підконтрольний Росії так званий Верховний суд анексованого Криму відмовив у задоволенні апеляційних скарг всіх п'ятьох захоплених українських моряків, скарги яких мали бути сьогодні розглянуті.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Суддя підконтрольного Росії Верховного суду анексованого Криму Сергій Погребняк 25 грудня відмовив у задоволенні апеляційної скарги захопленому біля берегів півострова 25 листопада українському військовому, співробітнику СБУ Андрієві Драчу. При цьому суд скоротив на один день термін утримання Драча під вартою: з 25 на 24 січня 2019 року", – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, захист Драча аргументував, що Драч є військовослужбовцем і щодо нього необхідно було проводити розгляд у військовому суді. Прокурор Богдан Горб заперечив проти задоволення скарги, вказавши, що Україна і Росія не перебувають в стані війни.

Адвокат Артем Пепа підкреслив, що для застосування Женевської конвенції не потрібна наявність війни, а всі ознаки збройного конфлікту є.

Перед цим той же суддя Погребняк відмовив у задоволенні апеляційної скарги захопленого українського моряка, механіка буксира «Яни Капу» Сергія Чуліби.

Як зазначається, після засідання Чуліба висловив занепокоєння щодо стану агрегатів корабля. «Мені не дали їх законсервувати, а я за них матеріально відповідальний», – сказав він.

Він також переймається, що там з собакою, який лишився на борту буксира і якого Чуліба назвав членом екіпажу.

Також сьогодні інший суддя "Верховного суду Криму" Андрій Палій відмовив у задоволенні апеляційної скарги іншим захопленим українським військовим: мічману Андрію Шевченку, капітану третього рангу Володимиру Лісовому, а також старшому матросу з катера «Нікополь» В'ячеславу Зінченку.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: