Новини

Вперше в історії: в Японії презентували унікальне українське кімоно

Кімоно з українськими мотивами, створене японськими майстрами з використанням старовинних технік, вперше презентували у Токіо.

Дружина Посла України в Японії Марія Харченко 23 грудня відвідала у ньому прийняття в Імператорському палаці з нагоди Дня народження Імператора, повідомляється на сайті диппредставництва.

«По-перше, це – унікальне та єдине у світі кімоно: воно є витвором мистецтва, який відображає поєднання японської та української культур. Таке кімоно є справжнім символом українсько-японської дружби. По-друге, цьогорічний прийом є останньою нагодою привітати Імператора Акіхіто, який у наступному році планує передати справи своєму спадкоємцю", – зазначив Посол України Ігор Харченко.

Зазначається, що українське кімоно було створено в одному зі стародавніх культурних центрів Японії – м.Канадзава преф.Ісікава у рамках проекту «Imagine OneWorld Kimono Project». Метою проекту є створення японських кімоно з національними мотивами різних країн світу у контексті підготовки культурної програми Олімпійських ігор 2020 р. у м.Токіо.

В якості основних мотивів для українського кімоно були використані соняхи, писанки, лелеки, а також пам'ятник Володимиру Великому – Хрестителю Київської Русі. Виготовлено кімоно майстром техніки фарбування шовку з використанням рослинних мотивів «Кага-юдзен», яка має понад 500 років та є притаманною р-ну Кага (преф.Ісікава) – М.Ота, до майстерні якого 30 жовтня завітав Посол І.Харченко. Японський пояс для кімоно «обі» виготовлено у м.Кіото. Для виготовлення кімоно знадобилося приблизно вісім місяців, поясу – три.

За словами керівника проекту Й.Такакура, згода вбратися у традиційний японський національний одяг спеціально для відвідання протокольного заходу в Імператорському палаці у день національного свята Японії є «найвищим із можливих виявів поваги до країни перебування» з боку подружжя українського представника і «свідченням дійсно дружнього ставлення до Японії з боку України».

Посольство України в Японії висловлює щиру подяку директору проекту «Imagine OneWorld Kimono Project» Й.Такакура, координатору для української сторони – Д.Міцубаясі, а також спонсору українського кімоно представнику компанії «Komaba Planning Ltd.» С.Іде.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Свіжі дописи

  • Новини

Зеленський обговорив з Науседою питання повернення з Литви в Україну чоловіків мобілізаційного віку

Президенти Литви Гітанас Науседа та України Володимир Зеленський під час зустрічі у Вільнюсі обговорили питання повернення в… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

В Україні субсидія на неопалювальний сезон для більшості громадян буде перепризначена автоматично

Російська агресія та енергетичний терор продовжують наносити колосальну шкоду Україні й українцям. Проте – навіть… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Перемир’я на Великдень та на період Олімпіади: прогноз речника Повітряних сил ЗСУ Євлаша

Речник Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш сумнівається у можливості перемир'я на Великдень та… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Кабмін дозволив ДСНС надавати платні послуги для оцінки відповідності у сфері цивільного захисту

Уряд ухвалив рішення, яке матиме вагоме значення для відновлення. Так, сьогодні, 30 квітня, Кабінет Міністрів… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

В Україну екстрадували організатора “схем для ухилянтів”, який переховувався в ЄС, – СБУ

За матеріалами Служби безпеки правоохоронні органи Болгарії екстрадували в Україну лідера злочинної організації, яка вивозила… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Уряд виділив додаткові 15,5 млрд грн для закупівлі дронів

Під час засідання 30 квітня Уряд виділив додаткові 15,5 млрд грн для закупівлі дронів. Про… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.