fbpx
Сьогодні
15:36 23 Гру 2018

У Китаї відкрили першу приватну базу з виробництва ракет

Першу в Китаї приватну базу з виробництва ракет-носіїв було введено в експлуатацію в місті Хучжоу провінції Чжецзян.

На базі будуть не тільки будувати самі ракети і їх компоненти, але і займатися дослідженнями, повідомляє агентство Сіньхуа.

Представник компанії LandSpace розповів Сіньхуа, що їхня виробнича база, яка поєднує науково-дослідні і дослідно-конструкторські функції, відкрилася минулої середи. Виробництво ракетного двигуна TQ-12 і рідиннопаливної ракети-носія ZQ-2 на цій базі почнеться в 2019 році.

У свою чергу, ракета ZQ-2 з двигуном TQ-12 буде запущена в 2020 році. За інформацією компанії, починаючи з 2022 року виробнича база буде здатна виробляти близько 15 ракет ZQ-2 і 200 двигунів TQ-12.

"Відкриття виробничої бази є першим кроком до широкомасштабного комерційного виробництва ракет-носіїв і двигунів. Очікується, що це значно прискорить науково-дослідні і дослідно-конструкторські роботи, а також випробування продуктів", – заявив глава компанії Чжан Чану.

"Нашою метою є виробництво рідиннопаливних ракет-носіїв з використанням нових технологій, ціни на які будуть конкурентоспроможними, а характеристики відповідати характеристикам ракет глобальних партнерів", – додав він.

Зараз в Китаї існує близько 80 стартапів, які вже розігрівають конкуренцію між собою і незабаром представлять справжні відкриття.

За даними американської Асоціації супутникової індустрії, тільки минулого року приватний ракетобудівний сектор Китаю отримав близько $348 млрд прибутку, переважно за рахунок побудови, запуску і оперування супутників.

Звісно, більшість невеликих підприємств лише розробляють супутники і програмне забезпечення для них, але 10 компаній працюють також і над пусковими системами.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: