fbpx
Сьогодні
12:12 23 Гру 2018

Порошенко підписав закон про надання статусу ветеранів воїнам УПА

Президент України Петро Порошенко підписав закон про внесення змін до Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" щодо посилення соціального захисту учасників боротьби за незалежність України у XX столітті.

Відповідна інформація міститься на сайті Верховної Ради.

У статусі Проекту Закону на сайті парламенту зазначено, що документ "повернуто з підписом від Президента 22 грудня".

Згідно з проектом Закону, станом на 23 травня 2018 року чисельність осіб, які були в складі ОУН і УПА, становить 1201 особа.

До сьогодні вони не мали статусу ветеранів та відповідної державної підтримки. Поряд з цим військовослужбовці Радянської армії та Комітету державної безпеки такі гарантії мають, йдеться в пояснювальній частині Закону.

Відтак, після набрання Законом чинності, зазначені в документі категорії громадян матимуть однакові державні соціальні гарантії, як і учасники бойових дій.

Нагадаємо, 6 грудня Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому законопроект № 8519 щодо надання статусу ветеранів для осіб, які брали участь в боротьбі за незалежність України, в тому числі в складі Української повстанської армії.

7 грудня Голова Верховної Ради України Андрій Парубій підписав Закон України про внесення змін до Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту щодо посилення соціального захисту учасників боротьби за незалежність України у XX столітті" (реєстраційний номер 8519).

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: