fbpx
Сьогодні
11:13 22 Гру 2018

Відходить епоха: у Німеччині закрили останню вугільну шахту

У Німеччині в п'ятницю, 21 грудня, закрилася остання шахта з видобутку кам'яного вугілля, яка була розташована у Ботропі у федеральній землі Північний Рейн-Вестфалія.

Президент ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр констатував, що кінця добігла "частина німецької історії", без якої сама країна і її розвиток упродовж останніх двох віків були б немислимі, повідомляє DW.

Штайнмайєр висловив упевненість в тому, що Рурська область буде і надалі відігравати важливу роль в енергетиці Німеччини. За його словами, тут, завдяки густій мережі вишів і численним ініціативам, створено об'єднання з дослідницьких центрів і підприємств, які забезпечать в майбутньому "стійкий розвиток енергетичних опцій".

Президент ФРН високо оцінив важку і небезпечну працю гірників. Штайнмайєр подякував профспілкам, які, разом з державою сприяли мирному і відповідальному згортанню видобутку кам'яного вугілля в Німеччині.

Заступник офіційного представника уряду ФРН Ульріке Деммер відмітила, що кам'яновугільна промисловість в Німеччині забезпечила індустріалізацію і, тим самим, процвітання країни.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: