fbpx
Сьогодні
15:27 22 Гру 2018

СБУ в 2018 році заблокувала понад 300 сайтів, які Росія використовувала проти України

У 2018 році департамент контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ заблокував доступ до більш ніж 300 інтернет-ресурсів, що Росія використовувала для ведення гібридної війни проти України, а міжнародні злочинні угрупування – для поширення деструктивного інформаційного контенту.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Також повідомляється, що вжиті заходи превентивного впливу у відношенні 220 адміністраторів інтернет-спільнот, які розповсюджували у мережі матеріали деструктивного змісту на аудиторію більше 10 млн користувачів Інтернету.

СБУ повідомляє, що не допустила вчинення злочинів, відповідальність за які передбачена ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації).

Зазначається, що СБУ розслідує 83 кримінальні провадження щодо власників та адміністраторів спільнот антиукраїнського спрямування, які свідомо поширювали заклики до повалення конституційного ладу і державної влади, масових заворушень та іншим протиправним діям. В поточному році в рамках таких справ 23 особам повідомлено про підозру, винесено 15 обвинувальних вироків суду.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: