fbpx
Сьогодні
18:57 21 Гру 2018

Штрафи тепер можна сплатити онлайн: в Україні запрацював "Електронний кабінет водія"

В Україні 21 грудня запрацював "Електронний кабінет водія" — через нього можна буде оплатити штрафи за адміністративні правопорушення та записатися в електронну чергу до сервісних центрів МВС.

Крім цього завдяки ресурсу можна дізнатися актуальну інформацію про власні авто та посвідчення водія, а також дізнатися історію автівки за VIN-кодом. Доступ до е-Кабінету можливий за допомогою цифрового підпису, BankID або MobileID.

Увійти в онлайн-сервіс можна за посиланням.

Також його можна знайти на Урядовому порталі у розділі «Електронні послуги».

Під час презентації електронного кабінету начальник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій зазначив: «сервіс будуть доопрацьовувати, аби максимально скоротити часові витрати на послуги для водіїв».

електронний кабінет водія

«Ми з колегами будемо впроваджувати глибоку інтеграцію, щоб можна було не тільки записатися на конкретну дату й час для отримання послуги, а й уже дистанційно надати необхідний перелік документів і сплатити за послугу. Таким чином, ми ідемо за принципом «отримати послугу у 2 кліки». Усе надається через електронний кабінет і людина вже звертається до сервісного центру, аби лише отримати документ» — зазначив Криклій.

Керівник напрямку розвитку електронних послуг TAPAS Данило Молчанов, який безпосередньо займався розробкою сервісу, розповів: «Електронний кабінет водія – це інформаційна система, яка працює із достовірними даними, що знаходяться у відповідному реєстрі, щоб максимально надати інформацію користувачам» За його словами, це – один із перших сервісів, які застосовують єдину систему електронної ідентифікації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: