fbpx
Сьогодні
11:21 21 Гру 2018

Німеччина посилила охорону 14 аеропортів через загрозу терактів

Німецькі силовики посилили заходи безпеки у аеропортах через загрозу терактів з боку ісламістів.

Про це повідомляє медіакомпанія ARD, передає DW.

Німеччина отримала інформацію від спецслужб Марокко, згідно з якою Європою пересувається група осіб, які планують теракт-самогубство в одному з аеропортів у німецько-французькому прикордонному регіоні на різдвяні свята.

У повідомленні наголошується, що німецька влада щотижня отримує аналогічні попередження від різних країн вже багато років, однак цього разу інформація, що надійшла з Марокко, має досить конкретний характер.

У ній містяться імена підозрюваних, які вже відомі владі ФРН.

Так, в полі зору правоохоронних органів Німеччини перебувають батько і син з федеральної землі Північний Рейн – Вестфалія, які через два дні після теракту в Страсбурзі підозріло поводилися в аеропорту імені Шарля де Голля в Парижі.

Вони під'їхали до будівлі одного з терміналів на автомобілі з німецькими номерними знаками. Після цього один з пасажирів вискочив з машини і зробив кілька фотографій, потім обидва підозрювані втекли.

Через кілька днів після цього інциденту співробітники німецької федеральної поліції помітили двох підозрілих чоловіків в аеропорту Штутгарта, які також фотографували будівлю терміналу і територію аеропорту.

Поліції, однак, не вдалося затримати їх. Записи з камер відеоспостереження дозволили встановити, що підозрілими чоловіками виявилися ті ж самі батько і син з Північного Рейну – Вестфалії.

У зв'язку з цим поліція посилила контроль в 14 аеропортах Німеччини.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: