fbpx
Сьогодні
21:16 20 Гру 2018

Зроблено в Україні: в аеропорту "Ужгород" випробовували літак-лабораторію

До аеропорту "Ужгород" прибув літак-лабораторія ДП "Украерорух", який виконав ряд тестових польотів для визначення працездатності спеціального обладнання.

Про це повідомив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль на своєму офіційному сайті.

"У четвер, 20 грудня, у міжнародний аеропорт "Ужгород" прибув літак-лабораторія ДП "Украерорух", який виконав ряд тестових польотів для визначення працездатності спеціального обладнання. Літак-лабораторія випробовував функціональність маяка-дальноміра, який нещодавно змонтували і експлуатують у тестовому режимі на ужгородському летовищі", – повідомив Москаль.

літак-лабораторія

За його словами, у подальшому зазначений маяк буде введений у постійну експлуатацію, а результати експериментального польоту внесуть в Аеронавігаційний збірник України. Ці дані використовують усі літаки, які курсують повітряним простором держави.

Маяк-дальномір – це основний орієнтир для повітряних суден, радіус його дії становить близько 270 кілометрів. У міжнародному аеропорту "Ужгород" встановлено маяк, сертифікований у Європі. Аналогічні прилади використовують в аеропортах як України, так і за кордоном. Завдяки маяку літаки будують схеми заходів на посадку, польотів за маршрутами тощо.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: