fbpx
Сьогодні
17:47 20 Гру 2018

В Україні запрацював сервіс, який перевіряє оцінку вартості земельної ділянки

Сервіс дає змогу онлайн перевірити оціночну вартість земельної ділянки.

Про це повідомив в. о. міністра аграрної політики Максим Мартинюк.

Зазначається, що базою для розрахунку нормативної грошової оцінки земельної ділянки є показники якості ґрунтів (останні ґрунтові обстеження були у 1995 році).

У лютому Кабмін ухвалив постанову, яка погодила проведення загальнонаціональної нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення по всій Україні. Від того часу провели комплекс робіт по оцінці, дані зведені в єдиний масив, написаний алгоритм, створений портал із можливістю онлайн-розрахунку НГО.

Мартинюк зазначив, що для громадян-власників землі, які здають ділянки в оренду, – можливість, спираючись на дані НГО, переконатись у справедливості орендної плати та за необхідності скоригувати її.

Для орендарів це можливість чітко спрогнозувати свої орендні витрати у будь-якій частині України та обсяг обов'язкових платежів.

Для органів місцевого самоврядування – чітке уявлення про оцінку земельних ресурсів та можливість чітко прорахувати надходження до бюджетів, запровадження планування.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: