fbpx
Сьогодні
18:11 20 Гру 2018

ЦВК затвердила план виборів президента

Центральна виборча комісія затвердила календарний план основних організаційних заходів з підготовки та проведення чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року.

Відповідне рішення ухвалено на засіданні ЦВК у четвер одноголосно, повідомляє Укрінформ.

"Затвердити календарний план основних організаційних заходів з підготовки та проведення чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року", – ідеться в постанові.

Згідно з планом, виборчий процес майбутніх президентських виборів розпочнеться 31 грудня 2018 року.

Висування кандидатів (політичними партіями або самовисування) на пост Президента триватиме з 31 грудня 2018 року до 3 лютого 2019 року.

Подання документів для реєстрації кандидатом на пост глави держави відбуватиметься з 31 грудня 2018 року до 3 лютого 2019 року.

Водночас ЦВК повинна буде приймати рішення про реєстрацію кандидата або ж відмову в реєстрації протягом п'яти днів з дня надходження документів. Звернення про відмову від балотування Центрвиборчком прийматиме до 7 березня. Клопотання щодо дозволу мати офіційних спостерігачів ЦВК прийматиме до 29 січня.

Голосування на виборах Президента проводитиметься 31 березня 2019 року з 8-ї до 20-ї години.

Результати голосування ЦВК має встановити до 10 квітня.

Також передбачено, що не пізніше, як за 30 днів після оголошення офіційних результатів, новообраний Президент має вступити на посаду.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: