fbpx
Сьогодні
09:44 20 Гру 2018

Світу загрожує нова хвиля тероризму і поява "Ісламської держави 2.0", - генсек Інтерполу

На світ очікує нова хвиля тероризму та реінкарнація "Ісламської держави" в іншій частині світу.

Про це заявив генеральний секретар Міжнародної організації кримінальної поліції (Інтерпол) Юрген Шток, передає DW.

Засуджені посібники терористів вийдуть на свободу через кілька років, оскільки отримали тюремні терміни без прив'язки до конкретних нападів, говорить Шток.

За його словами, світ очікує нова хвиля експансії ісламського радикалізму, яка виллється у те, що  "можна назвати "Ісламською державою версії 2.0".

За словами генсека, покоління колишніх прихильників тероризму "через кілька років вийде на свободу". І це при тому, що тюрми самі по собі відіграють значну роль у формуванні радикальних ідеологій, лише поширюючи їх на інших в'язнів.

Генсек Інтерполу навів у якості прикладу грудневий збройний напад на різдвяний ринок у Страсбурзі.

На думку Штока, прихильники радикального ісламу можуть спробувати перебратися в інші регіони світу – наприклад, в Південно-Східну Азію або Африку.

Нагадаємо, 11 грудня 29-річний громадянин Франції арабського походження Шериф Шекатт відкрив стрілянину по відвідувачах ярмарки, убивши трьох і поранивши 11 осіб. Два дні потому злочинець був убитий при затриманні.

Зловмисник був на контролі французьких спецслужб (так званий список S), як людина, яка становить потенційну загрозу, і вже 27 разів притягувався до кримінальної відповідальності. Під час перебування у в'язниці Шекатт приділяв велику увагу релігії.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: