fbpx
Сьогодні
13:47 20 Гру 2018

Путін заявив, що мав розмову з Медведчуком щодо звільнення українських моряків

Кум президента Росії Володимира Путіна Віктор Медведчук літав у Росію, щоб домовиться про звільнення 24 українських моряків.

Про це під час прес-конференції заявив Путін.

"Щодо обміну, ми цим займалися. Ось пан Медведчук за дорученням Порошенко, до речі кажучи, постійно цим займається, і нещодавно зовсім приїжджав до Москви, і ставив питання про звільнення українських військових, затриманих в Керченській протоці, точніше в Чорному морі, але я вже сказав, це питання можна буде вирішувати тільки після завершення кримінальної справи", – сказав він.

Також Путін розповів, що РФ надає "гуманітарну та іншу допомогу" Донбасу, аби людей там "остаточно не розчавили".

При цьому лідер РФ заявив, що бажає "миру і процвітання в Україні".

" Ми зацікавлені в цьому, тому що Україна залишається одним з наших найбільших торгово-економічних партнерів. Торговий оборот між Україною і Росією, незважаючи на всі зусилля київської влади, зростає, в тому числі виріс на нинішній рік", – сказав Путін.

Також він назвав цей факт "природніми зв'язками", а поточну українську владу "русофобами, які не розуміють інтересів свого народу".

Нагадаємо, 25 листопада у Чорному морі прикордонні катери ФСБ РФ протаранили та відкрили вогонь на ураження по корабельній групі ВМС України.

Росіяни захопили 2 українських катери, 1 буксир та 24 українських військовослужбовців. Троє з українських моряків зазнали поранень.

Усіх затриманих моряків, які були на борту, було заарештовано. Їм висунули звинувачення у "порушенні кордону".

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: