fbpx
Сьогодні
20:51 20 Гру 2018

Суддя-викривачка призначена суддею безстроково

Лариса Гольник / Фото Олександра Ярощука, Рубрика

Відому суддю-викривачку з Полтави Ларису Гольник призначили на посаду судді в Октябрьському райсуді обласного центра безстроково.

Такий наказ було опубліковано на сайті Президента України Петра Порошенко 19 грудня.

"Мій позов спрацював. Проте невідомо, був би наказ президента, якби я не звернулась із позовом", – розповіла Лариса Гольник в коментарі Gazeta.ua.

"Чи відчуваю я сьогодні радість? Дуже стриману. Адже це не особисте досягнення, до якого прагнеш. Так повинно було бути. Набагато раніше. Найбільший головний урок, який я винесла з усієї цієї історії: суддя повинен чути людини, якого судить, зважувати всі факти відповідно до Закону, тоді його рішення і вироки будуть справедливими", – зазначила Гольнік в коментарі "Фактам".

Нагадаємо, Гольник звинуватили в тому, що вона займається політичною діяльністю, хоча для її посади це неприпустимо. Однак Вища рада правосуддя, яка розглядала цю справу, не змогла погодитися з обвинуваченням, адже за результатами перевірки ніяких порушень виявлено не було.

Вища рада правосуддя порекомендувала президентові України безстроково призначити Гольник на посаду судді Октябрьського районного суду Полтави.

У листопаді 2017 року на полтавську суддю Гольник та її чоловіка напали невідомі і почали бити палицями, коли ті поверталися додому. Жінка отримала черепно-мозкову травму, струс мозку, також у неї була розсічена брова. Чоловік судді підозрює, що цей напад пов'язаний зі справою мера Полтави Олександра Мамая.

Гольник вела його справу в 2014 році. Голову міськради звинуватили в тому, що він надав своїй пасербиці дозвіл на установку торгових павільйонів без відповідних процедур. Пізніше в мережі з'явилося відео, як представник мера Полтави намагається домовитися з Гольник, щоб вона закрила справу проти Олександра Мамая. Суддя не погодилася на оборудку, а пішла до поліції і задокументувала спробу дати хабар на суму 5 тис. доларів.

Читай інтерв'ю з Ларисою Гольник: Про чесний суд треба думати, коли ти «на коні», а не «під конем»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: