fbpx
Сьогодні
21:42 19 Гру 2018

Ще з одного храму УПЦ МП перейшли до Православної церкви України

Митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр (Драбинко), звільнений УПЦ МП, провів літургію у Спасо-Преображенському храмі Києва, де оголосив про перехід до Помісної церкви України.

Про це повідомляє "Громадське".

Зазначається, що присутні у храмі віряни зустріли його слова оплесками.

"Наразі Спасо-Преображенський храм відноситься до церкви Московського патріархату. Після створення в Україні Православної церкви на Об'єднавчому соборі, в МП заборонили Драбинку проводити службу в цьому храмі, адже він вирішив перейти до нової церкви", – йдеться у повідомленні.

У виданні додали, що парафіяльна рада 18 грудня постановила, що Драбинко має право служити у храмі та залишитися його настоятелем.

"Сьогодні я вперше під час літургії поминав Вселенського патріарха та Блаженнішого митрополита Київського Епіфанія. Та, на жаль, частина прихожан та священнослужителів не прийняли мого долучення до ПЦУ, відтак покинули храм. Але я сподіваюся, що вони повернуться. Наші двері відкриті", — сказав Драбинко.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: