fbpx
Сьогодні
16:04 19 Гру 2018

Резервісти можуть повернутися додому ще до Різдвяних свят, - Генштаб

Викликані через воєнний стан резервісти можуть повернутися додому до Різдвяних свят, якщо рівень загрози спаде.

Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ у Facebook.

Начальник управління підготовки персоналу головного управління підготовки Збройних сил України Микола Губінь повідомив, що до восьми навчальних центрів ЗСУ на збори направили понад 3 тисячі резервістів.

"У разі зниження загроз, щодо вторгнення агресора на територію України, всі резервісти убудуть до Різдвяних свят додому та зустрінуть їх у колі своїх сімей і рідних", – йдеться у повідомленні штабу.

Нагадаємо, у неділю, 25 листопада, українські військові кораблі здійснювали плановий перехід з порту Одеси до порту Маріуполь. Про свої наміри вони, відповідно до міжнародних норм, поінформували іншу сторону. Однак,замість того, аби забезпечити проходження Керченською протокою, російські диспетчери викликали кораблі ФСБ.

Російські прикордонні кораблі невдовзі обстріляли українські катери та взяли в полон 24 моряків.

Після цього Верховна Рада підтримала запровадження з 26 листопада воєнного стану в Азово-Керченській акваторії та 10 областях на 30 діб.

Мова йде про Одеську, Миколаївську, Херсонську, Запорізьку, Луганську, Донецьку, Сумську, Харківську, Чернігівську і Вінницьку області.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: