fbpx
Сьогодні
22:02 19 Гру 2018

Підозрюваний у замаху на Бабченка вийшов на волю

Шевченківський районний суд Києва звільнив з-під варти Тараса Стельмашенка – одного з підозрюваних у справі щодо замаху на російського журналіста Аркадія Бабченка.

Про це передає DW.

Головна військова прокуратура під час засідання зняла зі Стельмашенка обвинувачення у підготовці теракту. Водночас він визнав провину у незаконному зберіганні зброї. За це суд призначив йому покарання у п'ять років позбавлення волі з випробувальним терміном у три роки.

У четвер Шевченківський районний суд Києва проведе підготовче засідання у справі В'ячеслава Пивоварника. Він і досі перебуває у розшуку, однак СБУ заочно звинуватила його в державній зраді, організації готування до теракту, фінансуванні тероризму та незаконному обігу зброї.

Служба безпеки України затримала Стельмашенка 13 червня, тоді в його квартирі знайшли незареєстрований пістолет з набоями. Правоохоронці дізналися про його особу з телефона Бориса Германа, який на той момент перебував під арештом як беспосередній замовник інсценованого вбивства журналіста.

В СБУ тоді заявили, що в травні Стельмашенко разом з ще двома громадянами України відвідував Ростов-на-Дону, де проходив інструктаж для організації терактів в Україні. Зворотні квитки в Україну Стельмашенку та його супутникам купував Герман на прохання В'ячеслава Пивоварника – його слідство вважає головним організатором низки попереджених терактів.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: