fbpx
Сьогодні
16:48 19 Гру 2018

МОЗ офіційно підтвердила смерть немовляти від кору в Одесі

Міністерство охорони здоров'я офіційно підтвердило летальний випадок внаслідок кору в Одесі.

Про це йдеться у повідомленні на сайті МОЗ.

"Минулого тижня від ускладнень внаслідок кору померла дитина в Одесі. Їй був 1 рік і 3 місяці. МОЗ України висловлює співчуття рідним дитини", – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, дитині не зробили планового щеплення від кору в 1 рік "з медичних причин".

У міністерстві уточнили, що це вже 16-й випадок смерті від кору за 2018 рік.

Там наголосили, що захистити дітей з серйозними протипоказаннями щодо щеплень може тільки колективний імунітет, коли 95-98% населення вакциновані проти кору.

Станом на 1 листопада рівень охоплення плановими щепленнями дітей віком 1 рік в Одеському регіоні становить 68,9%, а цього недостатньо для того, щоб інфекція не поширювалась.

"Міністерство охорони здоров'я закликає батьків обов'язково вакцинувати дітей, дотримуючись термінів Календаря щеплень, і якомога скоріше надолужити щеплення, якщо пропустили планову вакцинацію", – йдеться у повідомленні.

Вакцинуватись за календарем і надолужити пропущені щеплення можуть безоплатно усі діти до 18 років, а також дорослі з груп ризику – військові, учасники ООС, студенти, освітяни і медики.

"Станом на 13 грудня 2018 року в Україні наявні 860,5 тисяч доз вакцин проти кору, паротиту і краснухи", – нагадують у міністерстві.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: