fbpx
Сьогодні
16:26 19 Гру 2018

Хакери роками перехоплювали дипломатичні комунікації ЄС: підозра впала на Китай

Хакери успішно здійснювали атаки на дипломатичні комунікації Європейського Союзу протягом кількох років.

Про це повідомляє New York Times.

Кіберзлочинці перехопили тисячі повідомлень, в яких дипломати обговорювали низку питань: від президента США Дональда Трампа до світової торгівлі.

Повідомляється, що проникнення хакерів виявила компанія Area 1, яка займається питаннями кібербезпеки.

Втім, європейські чиновники виправдовуються, що протягом цих трьох років інформацію, позначену як "конфіденційна" та "секретна", хакери не викрадали.

Один експерт сказав New York Times, що методи, використані хакерами, були подібними до тих, що раніше використовувалися китайськими військовими.

"Після десятирічного досвіду боротьби з китайськими кіберопераціями… немає ніяких сумнівів, що ця кампанія пов'язана з китайським урядом", – сказав він.

Перехоплені повідомлення, описують липневу зустріч пана Трампа з російським президентом Володимиром Путіним як "успішну (принаймні для Путіна)".

Інше повідомлення дає подробиці приватної зустрічі між президентом Китаю та європейськими чиновниками, яка відбулася раніше цього року.

У ньому наводиться цитата лідера КНР, який каже, що Китай "не піддасться цькуванню" з боку Вашингтона, "навіть якщо торговельна війна завдасть шкоди всім".

Також атака вплинула і на деякі інші інституції, включаючи ООН, і їх про це вже повідомили.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: