fbpx
Сьогодні
17:13 18 Гру 2018

У Запоріжжі для туристів проклали інтерактивний маршрут з QR-кодами

Фото: zp.gov.ua

Запоріжжя отримало систему електронної навігації для туристів – у вівторок, 18 грудня, в місті відкрили 11 спеціальних інформаційних табличок, оснащених QR-кодами.

Про це повідомляє прес-служба Запорізької міської ради.

"Це великий соціальний проект і ще один крок на шляху, щоб туристам і жителям міста було комфортно перебувати в Запоріжжі. До праці над цим проектом ми залучили і істориків, і архітекторів, це була велика робоча група. Реалізувати наш задум вдалося в рамках соціального проекту "Ми – це місто" разом з Благодійним фондом "Карітас". Ми робили цей проект протягом двох місяців. І ось сьогодні всі таблички стоять на місцях. А за першу добу ми отримали більше ста переходів на сайт за допомогою QR-кодів", – розповіла начальник управління туризму департаменту культури та туризму Запорізької міської ради Катерина Симонова.

Таблички встановлено в різних місцях Запоріжжя – біля найбільш привабливих для мандрівників атракцій. Зокрема, їх можна побачити на площі Маяковського (біля Фонтану життя), на бульварі Шевченка, у соцмісті, на о. Хортиця (біля Запорозької Січі та біля Плавнів), у старому Олександрівську (біля Свято-Покровського собору та Краєзнавчого музею).

Тут розміщена коротка інформація про певну пам'ятку, а також QR-код, через який за допомогою мобільного пристрою турист може перейти на спеціальний сайт, де 7 мовами описуються туристичні цікавинки Запоріжжя. Крім того, спеціально для людей із вадами зору таблички оснащені шрифтом Брайля.

Як розповіли автори проекту, таблички виготовлені зі спеціального сплаву, який з часом не псується, гарно вписуються в урбаністичні пейзажі. Крім того, впевнені розробники, це приклад сучасного мистецтва.

Зазначається, що встановлення спеціальних інформаційних табличок – другий етап маркування Запоріжжя як туристичного міста. Першим же було встановлення туристичних покажчиків.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: