fbpx
Сьогодні
12:22 18 Гру 2018

Помер екс-голова "Правого сектору" Коцюруба: поліція каже про самогубство, активісти підозрюють вбивство

Поліція Львівщини повідомила перші подробиці смерті громадського діяча, волонтера та учасника Революції Гідності Ігоря Коцюруби.

Відповідне повідомлення опублікувала прес-служба Нацполіції.

"6 грудня о 13:10 на оперативну лінію 102 до поліції від очевидця події надійшло повідомлення про те, що чоловік у місті Червоноград намагається покінчити життя самогубством", – пише поліція.

Ним виявився 53-річний львів'янин, який помер у лікарні від отриманих ушкоджень, кажуть у поліції.

За фактом смерті 53-річного Ігоря Коцюруби відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Як повідомляє ZAXID.NET, речниця Нацполіції підтвердила, що мова у повідомленні йде про відомого львівського активіста Ігоря Коцюрубу.

Обставини залишаються до кінця не з'ясованими, оскільки поліція, ґрунтуючись на телефонному дзвінку очевидця, що стверджує про спробу самогубства.

Натомість близькі друзі активіста припускають, що мова йде про вбивство.

"Зараз з'являється інформація, що це може бути не раптова природна смерть. Звертаюся до Генерального прокурора України, аби він взяв справу під особистий контроль. Правда про смерть Ігоря має бути встановлена, винні – жорстко покарані. Смерть громадських активістів стає безкарним масовим явищем?", – написала голова комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я Ольга Богомолець.

Про вбивство Ігора Коцюруби також повідомила Олена Терещук, активістка ГО "Антикорупційна платформа".

Як повідомляє ZAXID.NET, у розмові з виданням Олена Терещук заявила, що отримала інформацію про вбивство від співробітника правоохоронних органів і одного із членів ГО "Розвитку громади", втім, відмовилась від подальших коментарів.

Крім того, за номером телефону головного лікаря у Червоноградській центральній міській лікарні виданню підтвердили, що Ігоря Коцюрубу привезли із перерізаним горлом.

Він помер у реанімації, оскільки "рана була несумісна із життям".

Як повідомив львівський хірург, колишній член Студентського братства Андрій Кіштяк, Коцюруба потрапив до лікарні з двома різаними ранами шиї і помер від втрати крові.

Вбивство Коцюруби Вбивство Коцюруби

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: