fbpx
Сьогодні
09:51 17 Гру 2018

Вбивство Хашоггі: Саудівська Аравія обурена звинуваченнями США у причетності принца

МЗС Саудівської Аравії заявляє, що резолюція Сенату США щодо причетності принца Мохаммеда бін Салмана до вбивства Хашоггі "базується на непідтверджених закидах".

Про це передає DW.

"Королівство категорично відкидає будь-яке втручання у свої внутрішні справи і будь-які звинувачення, що зневажають його лідерів", – зазначено в заяві міністерства закордонних справ Саудівської Аравії.

У заяві саудівського МЗС також зазначено, що резолюція "базується на непідтверджених закидах".

Вбивство Хашоггі назване "жахливим злочином, котрий не відображає політику ані королівства, ані його інституцій".

Нагадаємо, що 13 грудня Сенат США ухвалив резолюцію, де відповідальність за вбивство журналіста Джамаля Хашоггі було покладено на принца-наступника Саудівської Аравії Мохаммеда бін Салмана.

Сенатори США закликали уряд Саудівської Аравії забезпечити притягнення до відповідальності усіх осіб, причетних до вбивства Хашоггі.

59-річний оглядач американської газети The Washington Post Джамаль Хашоггі зник 2 жовтня після того, як зайшов до консульства Саудівської Аравії в Стамбулі, щоб оформити документи, необхідні для шлюбу з громадянкою Туреччини. Згодом там знайшли лише його розчленоване тіло.

Саудівська Аравія визнала факт його вбивства, але заперечує зв'язок цього злочину з принцом-наступником.

Турецький президент Реджеп Таїп Ердоган заявив до цього, що розпорядження вбити журналіста надійшло "з найвищих рівнів уряду" Саудівської Аравії.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: