fbpx
Сьогодні
16:55 17 Гру 2018

Hyundai випустить авто, яке можна розблокувати за допомогою відбитка пальця

Корейська компанія Hyundai представила нову автомобільну систему, яка дозволяє водіям отримувати доступ до автомобіля за відбитком пальця.

Технологія буде доступна на позашляховику Santa Fe 2019 року, який призначений для ринку Китаю, пише Engadget.

За словами південнокорейського автовиробника, кілька власників зможуть зареєструвати свої зашифровані дані відбитків пальців для одного і того ж автомобіля. І, в залежності від людини, що використовує автомобіль, він автоматично відрегулює положення сидінь і кут нахилу дзеркал заднього виду.

Майбутнє оновлення також може дозволити біометричної системи додати індивідуальні настройки температури, вологості і рульового управління, запевняють в Hyundai. Однак, на даний момент компанія планує обмежити цю функцію Китаєм.

Технології зчитування відбитків пальців існують вже давно, проте в автомобілях їх використання відкладалося через низку невирішених проблем безпеки і надійності сенсорів. За словами розробників, ймовірність помилки системи ідентифікації – один до 50 тисяч.

Інша технологія в Santa Fe включає в себе систему оповіщення пасажирів ззаду, яка використовує ультразвукові датчики для виявлення рухів дітей. Автомобіль також оснащений системою розпізнавання голосу китайського інтернет-гіганта Baidu і зарядним пристроєм для бездротового телефону.

Це не перший раз, коли замість ключів використовуються відбитки пальців, але технологія розблокування ще раніше не вставлялася в ручку дверей автомобіля. Наприклад, власники Tesla Model 3 вже використовують свої смартфони в якості автомобільних ключів, в той час як інша частина галузі (включаючи Hyundai) зайнята створенням стандарту віртуальних ключів.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: