fbpx
Сьогодні
21:19 17 Гру 2018

Франція з 2019 року обкладе податком Google, Apple і Facebook

Франція з 2019 року обкладе податком великі технологічні компанії, зважаючи на відсутність згоди щодо запровадження подібного податку на рівні ЄС.

Про це розповів міністр фінансів Франції Бруно Ле Мер, повідомляє ЄП.

За його словами, оподаткування великих ділових операцій Google, Apple, Facebook та Amazon (так званий "податок GAFA") дозволить поповнити французький бюджет наступного року на приблизно 500 мільйонів євро.

"Я даю собі часу до березня, щоб досягти угоди про європейський податок на цифрових гігантів. Якщо європейські держави не беруть на себе відповідальність за оподаткування GAFA, ми зробимо це на національному рівні в 2019 році", – зазначив Ле Мер.

За його словами, завдяки французькому ринку компанії заробляють значні прибутки, сплачуючи на 14 відсотків податків менше, ніж інші підприємства.

Рішення Парижа запровадити податок GAFA з'явилося на тлі того, як президент Франції Еммануель Макрон оголосив низку заходів щодо поліпшення соціально-економічного становища на тлі протестів. Плани Макрона можуть коштувати бюджету до 10 млрд євро.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: