fbpx
Сьогодні
10:27 17 Гру 2018

Facebook і Twitter надали "мінімум інформації", аби розслідувати втручання РФ у вибори США, - CNN

Комітету розвідки Сенату США повідомили, що американські соцмережі не надали необхідної інформації у справі про втручання Росії у вибори президента США в 2016 році.

Про це передає CNN.

"Комітет з розвідки Сенату був проінформований про те, що соціальні мережі, схоже надали "мінімальний" обсяг даних, щоб допомогти розслідуванню комісії з втручання Росії на президентських виборах 2016 року", – пише видання з посиланням на джерело знайоме з доповіддю.

Комітет Сенату найняв приватну розвідувальну компанію для перевірки даних в російських облікових записах в соціальних мережах, які підписувалися американцями.

Мова йде про великий обсяг даних з Facebook, Twitter та YouTube.

Фірма New Knowledge, найнята комітетом, відстежує онлайн-дезінформацію.

У своєму звіті законодавцям фірма заявила, що соцмережі могли б надати Комітету більш цінні дані, а також могли б представити їх у доступнішому форматі.

За словами людини, знайомої зі звітом, компанія повідомила законодавцям, що, більшість російських облікових записів не вдалося ідентифікувати в соціальних мережах.

Це при тому, що за даними джерела, компанія проаналізувала понад 10 мільйонів твітів, 116 000 постів в Instagram і 61 500 дописів у Facebook, зроблених російськими тролями.

Представник Google заявив, що у компанії немає коментарів до звіту, але вказав на деякі кроки, зроблені компанією для боротьби з дезінформацією з 2016 року.

Представник Twitter сказав CNN, що компанія зробила "значні кроки" проти маніпулювання її послугами.

"Наша особлива мета – поліпшити якість публічної дискусії на нашій платформі, і захист чесності виборів є важливим аспектом цієї місії", – сказав представник компанії.

Представник Facebook заявив, що у них немає коментарів до цього звіту.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: