fbpx
Сьогодні
21:34 15 Гру 2018

В РПЦ і УПЦ МП відреагували на Об'єднавчий собор

Фото прес-служби АП

Глава Відділу зовнішніх церковних зв'язків митрополит Волоколамський Іларіон заявив, що учасники Об'єднавчого собору в Києві будуть стерті з історичної пам'яті церкви.

Про це він написав у своїй статті на порталі Ісус.

"Доля сьогоднішнього лжесобора повторить долю інших подібних зборищ, що мали місце в історії. Його учасники будуть стерті з історичної пам'яті церкви,"як прах, що вітер розвіває з лиця землі ", – йдеться в статті.

Також Іларіон назвав двох представників УПЦ МП, які прийшли на собор, зрадниками, додавши, що "жодна помісна церква не направила вітання цьому збіговиську, як жодна не підтримала дій патріарха Варфоломія з його підготовки протягом усього підготовчого періоду".

У свою чергу в УПЦ МП заявили, що митрополит Вінницький і Барський Симеон і митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр (Драбинко) перейшли в розкол і в диптиху канонічних єпископів України вони більше не значаться.

Ієрархи Української православної церкви Московського патріархату, які беруть участь в Об'єднавчому соборі, "створюють нову церкву і туди переходять", заявив керівник Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ МП архієпископ Климент (Вечеря), пише BBC Україна.

"Ми тільки можемо констатувати, що вони перейшли в розкол, і повідомимо помісні церкви, що в диптиху канонічних єпископів України вони більше не значаться", – сказав він.

Архієпископ додав, що до УМЦ МП ці ієрархи більше не мають відношення і ніякі санкції на них не поширюватимуться.

За словами Климента, посади, які займали ієрархи, стануть вакантними.

Раніше повідомлялося, що на участь в Об'єднавчому соборі зареєструвалися два представники УПЦ Московського патріархату.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: