fbpx
Сьогодні
12:44 15 Гру 2018

У Софії Київській розпочалося засідання Об'єднавчого собору

У Києві 15 грудня у Софії Київській розпочався Об'єднавчий собор, на якому оберуть предстоятеля та ухвалять статут єдиної Української православної церкви.

"У Києві 15 грудня 2018 року зранку розпочався об'єднавчий собор українського православ'я, у якому беруть участь церковні ієрархи, священики та миряни", – йдеться в повідомленні на сайті УПЦ КП.

Згідно з повідомленням, перед початком у храмі Малої Софії була відслужили літургію, після чого учасники заходу зареєструвалися.

"Собор у Києві може стати вирішальним кроком, що підсумує роки зусиль, спрямованих на створення в Україні помісної автокефальної православної церкви", – йдеться в повідомленні.

Предстоятеля Української помісної церкви обиратимуть у два тури. Перший тур – рейтингове голосування. У другий тур вийдуть троє кандидатів, які наберуть найбільше голосів учасників собору і серед них шляхом таємного голосування оберуть предстоятеля.

Об'єднавчий собор проводиться у закритому режимі.

Також повідомляється, що на Софійську площу із півторагодинним запізненням прибув президент України Петро Порошенко. Анонсований виступ голови держави перед початком Об'єднавчого собору не відбувся.

https://twitter.com/Glavcom_LIFE/status/1073879596943196160

Правоохоронці закликали киян та гостей столиці не реагувати на можливі провокації.

"У суботу очікується велике скупчення людей у центрі міста у зв'язку з проведенням Об'єднавчого Собору. Усі підрозділи МВС працюють у посиленному режимі. Не реагуйте на можливі провокації, а у випадку не зрозумілих для вас ситуацій звертайтеся до правоохоронців", – зазначено у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: