fbpx
Сьогодні
16:07 15 Гру 2018

Останній крок до Великої мети. Порошенко звернувся до учасників Об'єднавчого собору

Президент України Петро Порошенко звернувся до учасників Об'єднавчого собору з проханням ухвалити "найрозумніше та зважене рішення". Звернення він зробив під час своєї промови на Об'єднавчому соборі.

"Я звертаюсь до вас учасників собору, ієрархів церков. Це є колосальна відповідальність, яка в ці години лежить саме на вас. Держава, наголошую, зробила все, що могла і тепер саме від вас і лише від вас залежить майбутнє України, майбутнє нашої великої нації, наша свобода, наша державна і духовна незалежність. Вам належить ухвалити статут. Вам належить обрати предстоятеля. А Томос вже чекає предстоятеля на Фанарі. Отже, все залежить від вашої здатності домовитись, від вашої здатності почути один одного. Почути заради України. Ми всі пам'ятаємо слова святого апостола Петра "Бог противиться гордим, а смиренним дає благодать". То ж заради Господа і заради України прийміть ваше найрозумніше і зважене рішення. Я вірю, що ви правильні люди, у правильний час і у правильному місці. Я бажаю Об'єднуючому собору успішної роботи", – сказав Порошенко.

Нагадаємо, Об'єднавчий собор триває вже понад три години. На Об'єднавчому соборі українських православних церков буде вирішуватися питання про створення єдиної незалежної Української православної церкви, ухвалення її статуту та голосування за предстоятеля церкви.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: