fbpx
Сьогодні
10:47 14 Гру 2018

Патріарх Кирило поскаржився Папі Римському та ООН на Україну

Глава Російської православної церкви Кирил написав листа релігійним і державним діячам світу про "тиск" української влади на УПЦ МП.

Про це повідомляє Відділ зовнішніх церковних зв'язків РПЦ.

Московський патріарх надіслав послання предстоятелям помісних православних церков, Папі Римському Франциску, главі Англіканської спільноти Архієпископу Кентерберійському Джастіну Уелбі, генсекретарю Всесвітньої ради церков Олаву Фюксе Твейту.

Крім того, послання Кирила пішли до генсекретаря ООН Антоніу Гутерріша, генсекретаря ОБСЄ Томаса Гремінгена, а також президента Франції Еммануеля Макрона й канцлера ФРН Ангели Меркель як голів держав, що входять у "нормандську четвірку".

"Останнім часом втручання керівників світської української держави в церковні справи набуло характеру грубого тиску на єпископат і кліриків Української православної церкви, що дозволяє говорити про початок повномасштабних гонінь", – пише він.

Голова РПЦ заявив, що єпископат в Україні намагаються примусити до участі в Об'єднавчому соборі, на якому УПЦ МП "має бути замінена на якусь нову релігійну організацію, створювану президентом України Петром Порошенко спільно з патріархом константинопольським Варфоломієм", хоча у неї "13 тисяч парафій, понад 200 монастирів і мільйони вірян" по всій країні.

За його твердженням, "факти дискримінації Української церкви дають привід побоюватися ще більшого обмеження прав і законних інтересів православних вірян, примноження їхніх страждань за вірність канонічному православ'ю".

Кирил закликав своїх адресатів докласти зусиль для того, щоб захистити єпископат, духовенство та вірян Української православної церкви від дискримінації та тиску з боку української влади.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: