fbpx
Сьогодні
09:26 14 Гру 2018

"Не відповідає стратегії виховання": пам'ятник Суворову перед ліцеєм Богуна у Києві демонтують

Пам'ятник видатному російському полководцю Олександру Суворову перед Київським ліцеєм імені Івана Богуна буде демонтовано.

Про це повідомляє Український інститут національної пам'яті.

"Враховуючи висновок Українського державного інституту культурної спадщини щодо невідповідності пам'ятки культурної спадщини місцевого значення "Пам'ятник російському полководцю, генералісімусу О. В. Суворову" критеріям пам'яток", – йдеться у повідомленні.

Було ухвалено рішення рекомендувати Департаменту охорони культурної спадщини Києва внести до Міністерства культури України подання про незанесення вищезазначеного пам'ятника до Державного реєстру нерухомих пам'яток.

Зазначається, що відповідне подання вже направлено до Мінкульту.

"Подальше існування на території військових навчальних закладів пам'ятників, пам'ятних знаків, що ґлорифікують Суворова, а також офіційне/неофіційне використання у назвах навчальних закладів "суворовських/кадетських" найменувань апелює винятково до історико-ідеологічної, навчально-виховної та військової спадщини Російської імперії, СРСР, Російської Федерації, не притаманне власне українським національним освітньо-виховним та військовим традиціям та не відповідає Стратегії національно-патріотичного виховання", – йдеться у повідомленні.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: