fbpx
Сьогодні
09:42 13 Гру 2018

Збройні сили отримають понад 200 одиниць техніки до кінця воєнного стану, - Полторак

Українські війська зможуть отримати понад 200 одиниць техніки до кінця дії воєнного стану.

Про це заявив міністр оборони України Степан Полторак, повідомляє Укрінформ.

"Завдяки заходам, передбаченим воєнним станом, за два тижні до військ прийшло більше 100 одиниць техніки. До кінця воєнного стану ми плануємо отримати більше 200 одиниць техніки", – зазначив Полторак.

Водночас він підкреслив, що за останні чотири роки Україна зробила все можливе для того, щоб відновити боєздатність флоту.

"За останні чотири роки ми значно збільшили наші можливості, але ми дуже багато втратили військово-морського флоту в Криму. Ми зробили максимально можливе, щоб відновити боєздатність флоту, – ми над цим працюємо", – уточнив міністр.

Нагадаємо, 25 листопада в районі Керченської протоки Росія захопила українські військові кораблі, які здійснювали плановий перехід з порту Одеси до порту Маріуполь.

Про намір вони, відповідно до міжнародних норм, поінформували іншу сторону. Однак замість забезпечити фарватер, російські диспетчери викликали кораблі ФСБ.

Із застосування зброї та вертольотів російські прикордонники захопили 3 українські кораблі та взяли у полон 24 моряків.

За фактом агресії Росії проти українських судів в Азовському морі у повну бойову готовність приведено підрозділи Збройних сил України, Рада запровадила воєнний стан в 10 областях України строком на 1 місяць.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: