fbpx
Сьогодні
10:24 13 Гру 2018

За критику влади в інтернеті китайців не братимуть на роботу і не випускатимуть з країни

Китайська влада анонсувала швидкий запуск "чорного списку" громадян, які критикують дії уряду в соціальних мережах.

Про це пише South China Morning Post.

Тепер за кожну дію в інтернеті користувачі будуть отримувати відгук на свій соціальний рейтинг, а абсолютно всі сайти, що працюють в Китаї, повинні "проявляти нульову терпимість до порушників".

Крім того, незабаром користувачів зобов'яжуть реєструватися за справжніми паспортними даними.

За словами заступника директора Міністерства кіберзахисту Китаю Лю Лехуна, такі дії дозволять забезпечити цілісний вигляд китайського інтернет-простору.

Постійна система соціальних кредитів в Китаї запрацює з 2021 року.

За кожне правопорушення, навіть найдрібніше, рейтинг громадян знизиться – аж до того, що вони не зможуть знайти роботу, ходити в звичайні супермаркети та навіть літати літаками аби покинути країну.

Зараз ця система вже тестується в китайському регіоні Сіньцзяні з переважно мусульманським населенням на кордоні з Киргизстаном.

Система впливає на всі можливості людини – від права користуватися державними послугами до можливості почати бізнес чи влаштуватися на роботу.

При цьому громадянам з високим соціальним рейтингом китайська система пропонує низку привілеїв, наприклад, проходити паспортний контроль без черги, тоді як людям з низьким рейтингом просто відмовлять в польоті.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: